Jeg tilbyder

OBS – klinikken har lukket for optag af nye klienter fra 01.06-01.09.2024

Vejledning til dig med;

Kostvaner du gerne vil omlægge – vejledning omkring sund kost i balance

Kender du til alle anbefalinger om sund kost og de officielle kostråd, men har svært ved at føre dem ud i livet? Ønsker du en grundig gennemgang af dine aktuelle kostvaner for at få klarhed over, hvordan det står til, og om du er dækket ind i forhold til dine behov? Eller har du længe taget tilløb til at få sundere kostvaner? Så book en tid og få grundig analyse af din kost og redskaber til, hvordan du kan nå i mål med dine ønsker. Vi arbejder med udgangspunkt i den nuværende evidens, og du vil få konkrete værktøjer til, hvordan du kan skabe en hverdag, hvor sund kost bliver en naturlighed for dig.

Overvægt

Kæmper du med eller er du udfordret af en overvægtsproblematik? Oplever du at have svært ved at mærke dig selv i forhold til sult og mæthed? Spiser du hurtigt, springer måltider over, trøstespiser eller overspiser? Har du svært ved at sige fra og stoppe, når du er tilpas mæt? Spiser du pr automatik eller af høflighed?

Så kæmper du med udfordringer som mange med en overvægtsproblematik gør.

Jeg kan hjælpe dig med at få afdækket dine mønstre og vaner og give dig redskaber til at arbejde på et bedre og mere nuanceret forhold til mad og krop. Gennem mit arbejde med børn, unge og voksne med overvægt og påvirket spisning har jeg stor erfaring i at afdække, guide og vejlede omkring værktøjer, strategier, hensigtsmæssig måltidssammensætning og struktur. Over tid vil dette give dig mere ro, et bedre forhold til mad og krop, en bedre fornemmelse for din egen sult og mæthed, og også et indblik i, hvor mange ting, der kan påvirke vores spisning både positivt og negativt.

I dit arbejde hos mig bliver du i stand til selv at vurdere, hvad, hvor meget, hvornår og hvilken type mad du har brug for. Du bliver bedre til at mærke dig selv og træffe de gode valg – for dig.

Når du begynder at arbejde i dybden med dine mønstre og handlinger og fokuserer på at skabe grundlag for en sund kost i balance, vil vægttabet blive en positiv ´sidegevinst´ og ikke målet i sig selv. Dette vil for mange opleves som en mindre presset proces og risikoen for tilbagefald og ´yoyo´ vægt kan mindskes.

Forhøjet kolesteroltal

Har du fået konstateret forhøjet kolesterol og ønsker hjælp til din kostomlægning kan jeg hjælpe dig på vej. Forhøjet kolesterol er en tilstand der på sigt kan føre til åreforkalkning og øge risikoen for blodpropper. Via kostomlægning er det muligt at sænke dit kolesteroltal. For nogle kan kostomlægningen stå alene, for andre kræves der – udover en sund kost og fokus på gode motionsvaner – også at der opstartes medicinsk behandling. Dette afhænger af din samlede risikoprofil samt arvelige disponering. Din egen læge vurderer, hvad der er den rette behandling for dig.

I vejledningen omkring kost ved forhøjet kolesterol vil fokus være på fedtstoffer, fisk, frugt og grønt, fuldkorn, nødder og bælgfrugter. Derudover vil vi komme omkring indtag af slik, kage, is, søde sager og snacking samt indtag af alkohol. Ud fra din nuværende kost vil du få anbefalinger til, hvordan du kan sammensætte din kost fremadrettet, så du samlet set passer godt på dit hjerte og kredsløb og på den måde kan gøre dit til at forebygge hjertekredsløbssygdomme.

Forhøjet blodtryk

Har du forhøjet blodtryk kan det betale sig at sætte fokus på din kost. Den mad du spiser har nemlig stor betydning for dit blodtryk. Booker du tid til en samtale i forhold til ønske om at sænke dit blodtryk, vil du få vejledning i DASH* diæten kombineret med de muligheder der kan være for, at du kan sænke dit daglige saltindtag. Kombinationen af DASH diæten og reduktion i det daglige saltindtag har vist sig effektivt i forhold til at sænke både det systoliske og det diastoliske blodtryk.

* *DASH står for Dietary Approches to Stop Hypertension (på dansk; kostfaglig tilgang til at stoppe forhøjet blodtryk)

Prædiabetes

Prædiabetes er forstadiet til type 2-diabetes. Ved prædiabetes har du enten forhøjet fasteblodsukker eller forhøjet blodsukkerindhold. Værdierne er for høje til at blive betragtet som normale. De er imidlertid endnu ikke så høje, at din læge kan stille diagnosen type 2-diabetes. 30-40 % af menneskerne med prædiabetes udvikler type 2-diabetes inden for 3,5 år. Udvikler din prædiabetes sig til type 2-diabetes, går den ikke væk igen. Type 2-diabetes er en kronisk sygdom.

Via livsstilsomlægning med en sund kost og fokus på daglig bevægelse kan du bringe dine blodsukkerniveauer ned, og hermed nedbringe din risiko for at udvikle diabetes.

Prædiabetes er den eneste form for diabetes, som du har mulighed for at forebygge og kurere. Du kan dermed undgå at udvikle type 2-diabetes og komme tilbage til normale værdier med livsstilsændringer.

At investere i råd og vejledning omkring kost og bevægelse ved prædiabetes er dermed en investering i dig og dit helbred. Her har du virkelig mulighed for at arbejde med en sundere livsstil og se resultaterne af dit arbejde.

Søvnapnø (i tilfælde hvor det er overvægtsrelateret)

Se punktet Overvægt

Overvægt i graviditeten

Har du forhøjet BMI, når du bliver gravid gælder særlige anbefalinger i forhold til vægtøgning under graviditeten. Dette for at forebygge komplikationer under graviditet og fødsel. Et nyligt studie har vist god effekt af en særligt tilrettelagt kost med fokus på valg af proteinrige levnedsmidler samt levnedsmidler med lavere glykæmisk indeks.

Kontakt mig, hvis jeg skal hjælpe dig med at tilrettelægge din kost under din graviditet og invester på den måde i en kostomlægning til gavn for både dig og dit barn.

En hverdag, hvor tanker om maden fylder for meget

Fylder tanker om mad og måltider meget i din hverdag og har du svært ved at finde den gode balance, så kontakt mig for en uforpligtende snak inden eventuel opstart i forhold til, om jeg kan hjælpe dig på din vej til at få mere ro og en bedre kostmæssig balance.

Jeg tilbyder ikke behandling til mennesker med spiseforstyrrelse, da jeg ikke er specialist på området. Behandling for spiseforstyrrelse er specialiseret og tværfaglig.

Cøliaki

Kontakt mig gerne for afklaring og yderligere info.

Fødevareallergi

Kontakt mig gerne for afklaring og yderligere info.

Har du andre ønsker end det ovenfor skitserede så kontakt mig gerne og vi kan afklare, om det er noget, jeg kan være dig behjælpelig med